ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

34 obiecte explozive și 1 600 de cartușe au fost nimicite de geniștii militari în luna octombrie

12:05 | 03.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Pe parcursul lunii octombrie, echipele de geniu ale Armatei Naționale au executat 17 misiuni de deminare, fiind solicitate în localități din raioanele Ștefan Vodă, Hâncești, Anenii Noi, Ungheni, Bălți, Ialoveni, Leova și Șoldănești, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, în urma cercetării terenurilor, geniștii au identificat și nimicit 34 de obiecte explozive și 1 600 de cartușe de diferit calibru. Toate munițiile depistate datau din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Toate munițiile au fost distruse în condiții de maximă securitate.

Conform sursei citate, de la începutul anului curent, geniștii Armatei Naționale au executat 157 de misiuni de deminare, în urma cărora au nimicit 481 de obiecte explozive de diferite tipuri și 13 161 de cartușe.

Foto: Ministerul Apărării

img22008323

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!