ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Luceafărul” va prezenta un spectacol de Dumitru Acriș

15:51 | 04.11.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 nov. /MOLDPRES/. La Teatrul  ”Luceafărul” va avea loc sâmbătă și duminică, 5 și 6 noiembrie, la ora 18.30, spectacolul ”Mama” în regia lui Dumitru Acriș, după textul autoarei Asya Voloșina, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul este o invitație la dialog, și, în același timp, un imbold pentru introspecție. E un spectacol despre relațiile și conflictul dintre generații cu actori și personaje de diferite vârste, fiecare în căutarea fericirii. Femeia tuturor vârstelor este în centrul acestei istorii: fiica, soția, mama, bunica - toate cu valorile, dorințele, fricile, problemele, durerile pe care le poartă ca pe-o cruce. „Mama” e un spectacol de o sensibilitate aparte care reflectă cruzimea și abuzul cu care se confruntă femeile în căutarea fericirii, e un spectacol despre cum, uneori, vrem să renunțăm la speranță și de ce e important să continuăm să sperăm. Distribuția: Maria Anton, Irina Vacarciuc, Paulina Zavtoni, Vitalia Grigoriu, Victor Triboi, Ion Liulica și Dorina Tătaru.

Mâine, la orele 11.00 și 13.00, Teatrul ”Mateevici” va oferi publicului spectacolul pentru copii ”Jack și vrejul de fasole” montat de Margareta Nazarchevici, după basmul lui Joseph Jacobs, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Frunze de dor” de Ion Druță și în regia lui Alexandru Cozub, la 18.30, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Salut din lumea cealaltă sau să fiți sănătoși” de Pierre Chestnot în regia lui Petru Hadârcă și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” - spectacolul ”ZACS - Ziua așteptării căsătoriei sacre”, în regia Danielei Burlaca.

Duminică, la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” readuce în scenă spectacolul ”Invitația la vals”, după romanul omonim al prozatorului și dramaturgului român Mihail Drumeș. Potrivit organizatorilor, este un spectacol–mărturisire, cu o avalanșă de trăiri, care va pătrunde în conștiință și va atinge struna emoționalului. O dramă omenească despre mândrie și frica de a iubi prea mult.

img22008374

img22008374

img22008374

img22008374

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!