ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți lucrători medicali din R. Moldova au fost premiați în România pentru profesionalism

15:23 | 05.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. Medicii, asistenții medicali și paramedicii din Republica Moldova, care au oferit suport în lupta cu pandemia de COVID-19 colegilor din România, au fost premiați pentru profesionalism în asistență medicală, în cadrul celei de-a VII-a ediții a Galei Elitelor Medicale, care s-a desfășurat la Iași, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în total, 42 de medici și asistenți medicali, precum și 17 paramedici din țara noastră s-au aflat anul trecut într-o misiune umanitară, la spitalul modular din comuna Lețcani, județul Iași.

„Prima echipă, compusă din 22 de medici și asistenți medicali, dar și zece paramedici, au ajutat colegii din România la tratarea pacienților infectați cu COVID-19, în perioada 18-31 octombrie 2021, iar cea de-a doua – 20 de medici și asistenți medicali, precum și șapte paramedici, în perioada 1-14 noiembrie”, indică Ministerul Sănătăţii.

Gala Elitelor Medicale celebrează elitele medicinei românești și internaționale pentru profesionalism și performanțe remarcabile în domeniu.

Foto: Ministerul Sănătăţii

img22008393

img22008393

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!