ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Festivalul filmului japonez revine la Chișinău

08:29 | 06.11.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 nov. /MOLDPRES/. După o pauză de doi ani, cauzată de pandemia COVID-19, la Chișinău va avea loc Festivalul filmului japonez, care se va desfășura în perioada 9-12 noiembrie, la Cinematograful ”Odeon”, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Japoneze în R. Moldova, evenimentul are ca scop de a împărtăși farmecul cinematografiei și a culturii japoneze.

Proiecțiile de film vor începe pe 9 noiembrie cu filmul „Bento Harassment”, care prezintă povestea legăturii dintre o mamă și fiica ei, prin intermediul pachetului zilnic de mâncare (bento). Pe 10 noiembrie, va fi proiectat filmul „The Takatsu River”, descriind lupta oamenilor pentru a-și păstra tradițiile, într-o zonă din ce în ce mai puțin populată, iar pe 11 noiembrie, filmul „Finding Calico”, despre legătura dintre o pisică și un fost director de școală și pe 12 noiembrie – pelicula „Mentai piriri”, ecranizarea atmosferei unei familii și a micii lor afaceri, în perioada de reconstrucție de după război. Toate încep la ora 18.00. 

Filmele vor fi subtitrate în limba română. Intrarea este liberă.

img22008399

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!