ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorul mai multor anunțuri false cu bombă a fost prins și amendat

09:47 | 07.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Un adolescent care a anunțat, în zilele de 19-21 ianuarie 2022, despre prezența explozivelor în sudul țării, a fost condamnat și impus să achite o amendă de 12 mii de lei (circa 600 euro), comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, denunțurile au vizat locații din Ceadâr-Lunga, Comrat și Vulcănești – instituții de învățământ, precum și un cimitir.

Conform materialelor dosarului, la comunicarea prin poșta electronică a denunțurilor false, adolescentul a urmărit scopul perturbării activității instituțiilor de stat.

Recent, Judecătoria Comrat a publicat hotărârea motivată, prin care adolescentul a fost condamnat la doi ani  de închisoare, cu suspendarea pedepsei reale, precum și la achitarea a 12.600 de lei pentru acțiunile procesual-penale efectuate în cadrul dosarului.

Foto: politia.md

img22008417

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!