ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Profesorii din Cahul au învățat programare cu susținerea UE

09:58 | 07.11.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. 80 de profesori din regiunea Cahul au învățat design grafic și limbaje de programare, transmite MOLDPRES.

Potrivit Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, pedagogii și-au aprofundat cunoștințele în video storytelling, comunicare emoțională, antreprenoriat, crearea aplicațiilor mobile și inteligență artificială.

Cursurile au fost posibile datorită proiectului „Tekwill în fiecare școală”, aflat la a treia ediție, și face parte din programul „EU4Moldova: Startup City Cahul”, finanțat de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Suedia.

„Programul urmărește instruirea cadrelor didactice din regiunea de sud a Republicii Moldova, îmbunătățirea metodelor de predare și pregătirea specialiștilor pentru profesiile viitorului”, rezumă Ambasada UE la Chişinău.

Foto: Programul „EU4Moldova: Startup City Cahul”

img22008418

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!