ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 60 de mii de arbori și arbuști urmează a fi plantați în Chișinău

10:40 | 07.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Peste 60 de mii de arbori și arbuști urmează a fi plantați în capitală. Acțiunea se va desfășura în cadrul Campaniei de plantare a arborilor care a fost lansată astăzi de autoritățile locale, transmite MOLDPRES.

Potrivit municipalității, copacii urmează a fi plantați în parcuri, scuaruri, pe teritoriul școlilor, grădinițelor și în locurile publice unde au fost defrișați arborii uscați. Totodată, urmează a fi plantată Aleea Prieteniei și Aleea Medicilor.

Lucrările de amenajare a spaţiilor verzi se vor desfășura pe parcursul lunii noiembrie pe întreg teritoriul țării. În acest an, pentru procurarea materialului săditor și desfășurarea acțiunilor de înverzire a plaiului, Fondul Național de Mediu a alocat peste 2,5 milioane de lei.

Republica Moldova are o împădurire de aproximativ 11% din suprafața țării. Anual, în țară se desfășoară două campanii de împădurire, primăvara și toamna - în preajma Zilei Naționale a Înverzirii Plaiului.

Foto: gov.md

img22008420

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!