ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Daniela Burlaca va fi jucat la Teatrul ”Geneza Art”

15:25 | 07.11.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. La Teatrul ”Geneza Art” va fi prezentat mâine, 8 noiembrie, la ora 19.00, spectacolul ”Gardenia”, montat de Daniela Burlaca după o piesă semnată de Elżbieta Chowaniec, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, în piesă patru generaţii de femei din aceeași familie îşi spun povestea de la 33 de ani. Rănile – fantomă ale trecutului, pe care le poartă încrustate în ADN, influențează destinul a patru femei, patru existențe prinse în menghina istoriei. Cele patru femei – fiice, apoi mame, apoi bunici, apoi străbunici – reiau de fiecare dată un tipar care pare să fie la fel de vechi de când e femeia femeie, esențializând comportamente, sentimente și situații într-o poveste care transcende mica lor istorie. 

Joi, 10 noiembrie, la ora 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” își așteaptă publicul la spectacolul ”O zi din viața lui Helen” de Helmut Peschina, în regia lui Sergiu Chiriac, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” - spectacolul „Maria Tănase. Aș muri, moartea nu-mi vine”, un recital despre viaţa artistică a regretatei cântăreţe, supranumită „Maria cea fără de moarte, neuitata şi celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru”. În rolul titular - actrița Tinca Gorcenco, scenariul și regia sunt semnate de Nelly Cozaru.

img22008436

img22008436

img22008436

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!