ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În luna octombrie, R. Moldova a redus consumul de gaze cu 57%

08:35 | 08.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova a reușit să reducă cu 57% consumul la gaze și cu 14,25% la electricitate, în luna octombrie curent (comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut), a anunţat aseară vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, transmite MOLDPRES.

„Le sunt recunoscător tuturor cetățenilor noștri pentru că participă la acest efort național de economisire. Unii zic că este nesemnificativă o mică economisire pe care o poate face un om. Adunat, efortul fiecăruia înseamnă o țară întreagă care economisește. O țară unită care merge înainte prin toate greutățile. Împreună, om cu om, ajutăm Moldova să rămână liberă și ne apărăm interesul național”, a declarat Spînu.

Marţi, 8 noiembrie, vom avea un deficit de energie electrică  de aproximativ 8,2%. "Continuăm să importăm peste 80% de electricitate din România. Totodată, Termoelectrica S.A. a început conectarea agentului termic în Chișinău. Vom avea căldură și mai multă energie electrică produsă în țară”, a rezumat oficialul. 

Foto simbol

img22008443

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!