ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va beneficia de un grant din partea SUA pentru depăşirea crizei energetice

09:05 | 08.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, şi şeful Misiunii Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Moldova, Scott Hocklander, au semnat ieri Amendamentul la Acordul privind Obiectivul de Dezvoltare, prin care țării noastre îi va fi oferit ajutor financiar pentru depăşirea crizei energetice, transmite MOLDPRES.

Potrivit USAID, amendamentul prevede fonduri de asistență sub formă de grant în valoare de 30 mln de dolari, pentru rambursarea achizițiilor de energie electrică.

„De asemenea, Amendamentul deblochează asistență în valoare de 19,5 mln de dolari, pentru proiectele orientate spre consolidarea securității energetice a Republicii Moldova și reducerea dependenței față de Rusia”, a explicat sursa citată.

Foto: USAID

img22008447

img22008447

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!