ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zece mii de suporteri francezi se vor deplasa la Cupa Mondială din Qatar

17:09 | 08.11.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Zece mii de suporteri francezi vor asista la Cupa Mondială de fotbal 2022, în timp ce şi 300 de reprezentanţi ai ministerelor de Interne şi al Apărării vor asigura securitatea fanilor la turneul final din Qatar, a anunţat ambasadorul Franţei, Jean-Baptiste Faivre, comunică MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Invitat la postul local de televiziune sportivă Al-Kass, ambasadorul francez a ţinut, de asemenea, să "clarifice poziţia franceză" privind apelurile la boicotarea competiţiei, ce va debuta pe 20 noiembrie: "Răspunsul este, desigur, nu. Franţa nu va boicota Cupa Mondială", a asigurat el.

Mai mulţi foşti jucători, între care Eric Cantona, conducători politici şi municipalităţi franceze au îndemnat în ultimele luni la boicotarea Cupei Mondiale din micul emirat din Golf, criticat pentru nerespectarea drepturilor omului şi în special ale muncitorilor migranţi.

Franţa se numără printre cele zece naţiuni care au cumpărat cele mai multe bilete, alături de Qatar, SUA, Arabia Saudită, Anglia, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Brazilia şi Germania.

Ţara gazdă aşteaptă un aflux de peste un milion de vizitatori până la finala de pe 18 decembrie.

Franţa face parte din Grupa D la CM 2022, alături de Australia, Danemarca şi Tunisia.

img22008469

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!