ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost dat în exploatare traseul de importanță europeană Porumbrei-Cimișlia

08:51 | 09.11.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Traseul de drum Porumbrei-Cimișlia a fost dat în exploatare ieri, în prezenţa conducerii ţării. Noul tronson aparține traseului M3, drumul Chișinău-Giurgiulești, care face parte din rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) - una din prioritățile Acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), deschiderea drumului va fluidiza considerabil fluxul de transport și va elibera traseele locale de traficul mașinilor de mare tonaj, de asemenea se va reduce timpul de deplasare a conducătorilor auto, iar cetățenii vor merge pe un drum proiectat și executat conform standardelor europene.

Construcția a 19 km de drum, parte a traseului național M3 Porumbrei-Cimișlia, a început în anul 2019 și are o valoare de 30 milioane de euro, bani împrumutați de Guvern de la Banca Europeană de Investiții.

Pe parcursul ultimilor 10 ani, Uniunea Europeană și Echipa Europa, prin Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare au oferit un sprijin semnificativ pentru îmbunătățirea conectivității prin dezvoltarea rețelei de transport rutier a Republicii Moldova. Astfel, Republica Moldova a beneficiat de peste un miliard de euro pentru infrastructura de transport, pentru drumuri și căi ferate. Mai mult de 700 km de drumuri și 200 km de căi ferate au fost sau vor fi reabilitate cu sprijinul UE.

Foto: ASD

 

img22008474

img22008474

img22008474

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!