ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va împrumuta 60 de milioane de euro pentru modernizarea sistemului energetic și feroviar

12:03 | 09.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de un împrumut în valoare de 60 de milioane de euro acordat de Agenția Franceză pentru Dezvoltare. Un acord în acest sens a fost avizat astăzi de Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, banii vor fi folosiți pentru consolidarea programelor de protecție socială, pentru a atenua impactul creșterii prețurilor la gaze și pentru adoptarea reformelor în vederea dezvoltării energiilor regenerabile. De asemenea, resursele financiare vor fi valorificate pentru adoptarea unui nou cod al transporturilor feroviare și reformării sectorului.

Împrumutul care va fi contractat prevede o maturitate de 15 ani, inclusiv perioada de grație de cinci ani. Rambursarea acestuia va fi efectuată de două ori pe an, în 20 de tranșe egale. Creditul va fi debursat într-o singură tranșă, termenul-limită fiind de 13 octombrie 2023.

Foto: serviciilocale.md

 

img22008489

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!