ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii desfășoară operațiunea „Pietonul”

14:12 | 09.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. În perioada 5-11 noiembrie curent, polițiștii desfășoară operațiunea „Pietonul” cu scopul de a preveni accidentele rutiere, în special cu implicarea copiilor, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), siguranța pietonilor reprezintă una dintre prioritățile forțelor de ordine. Astfel, în cadrul campaniei, oamenii legii vor monitoriza trecerile pietonale cu risc sporit din adiacentul instituțiilor de învățământ pentru ca elevii să ajungă în siguranță la școală.

Totodată, pentru a evita tragediile din stradă, polițiștii îndeamnă pietonii să se deplaseze doar prin locurile permise și doar după o asigurare temeinică.

De asemenea, șoferii sunt îndemnați să manifeste prudență deosebită în trafic, în special, în preajma instituțiilor de învățământ școlar și preșcolar. 

Conform IGP, în primele 10 luni ale anului curent, peste 11 200 de șoferi au fost documentați pentru încălcarea regulilor de oprire şi neacordarea de prioritate pietonilor. Totodată, circa 10 700 de pietoni au fost sancționați pentru traversarea străzii în locuri neindicate.

Foto: politia.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!