ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

14:17 | 09.11.2022 Categorie: Comunicate

Comisia Națională a Pieței Financiare promovează incluziunea financiară în cadrul „Academiei Exportatorilor”

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a desfășurat în premieră, pe 8 noiembrie curent, o sesiune de instruire pentru reprezentanții companiilor participante la programul „Academia Exportatorilor”, organizat de Camera de Comerț și Industrie (CCI) în perioada 19 octombrie – 9 noiembrie 2022.

Activitatea de formare profesională, moderată de trei angajați ai CNPF, a avut drept obiectiv familiarizarea societăților comerciale cu oportunitățile de dezvoltare a afacerilor prin prisma instrumentelor financiare disponibile pe piața de capital din Republica Moldova.

Instruirea financiară s-a axat pe explicarea și facilitarea înțelegerii unor concepte privind tranzacționarea obligațiunilor corporative pe piața primară și pe cea secundară. Astfel, participanții au aflat despre tipurile de obligațiuni, avantajele și dezavantajele investiției în obligațiuni corporative, cum se efectuează o emisiune de obligațiuni pe piața primară, locuri de tranzacționare, preț, impozite, taxe și comisioane.

Sesiunea tematică a fost organizată în contextul parteneriatului dintre CNPF și CCI. În baza Acordului de colaborare semnat la 3 august 2022, părțile s-au angajat să intensifice acțiunile comune direcționate spre sporirea competitivității mediului de afaceri din țară, în special prin promovarea incluziunii și educației financiare.

Notă: Programul de instruire „Academia Exportatorilor” a fost conceput pentru a oferi participanților cunoștințe noi, necesare dezvoltării unei afaceri de succes, prin sporirea abilităților teoretice și practice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!