ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat proiectul care prevede instituirea Programului național „Voucher cultural”.

16:51 | 09.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, proiectul care prevede instituirea Programului național „Voucher cultural”, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Inițiativa este dedicată tinerilor care au împlinit 18 ani și care vor intra în posesia unui voucher anual în valoare de 1000 de lei, menit să le faciliteze accesul la produse și servicii culturale, cum ar fi spectacole de teatru, concerte, produse cinematografice, achiziții de cărți etc. Scopul proiectului este de a încuraja consumul de cultură în rândul tinerilor. 

Mecanismul de funcționare a Programului național „Voucher cultural”, elaborat de Ministerul Culturii în colaborare cu Agenția pentru Guvernare Electronică - responsabilă de integrarea programului în cadrul Mpay, va fi lansat și popularizat începând cu data de 17 noiembrie, de Ziua Internațională a studenților.

Prin implementarea acestui program, țara noastră se aliniază bunelor practici întâlnite la nivel european. Țări ca Franța, Italia, Germania sau Slovacia promovează inițiative similare, oferind tinerilor vouchere, tichete sau cupoane culturale.

Foto: Guvern

img22008514

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!