ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a aprobat redistribuiri de alocații în bugetul de stat pentru acordarea premiului anual

16:56 | 09.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat repartizarea din bugetul de stat pe anul 2022 a mijloacelor financiare în sumă de 623,7 milioane de lei pentru plata premiului anual, achitarea salariilor, altor contribuții sociale și plata compensatorie. Hotărârea a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, premiul anual va fi acordat pentru rezultatele activității în anul 2022 și va fi repartizat personalului din unităţile bugetare. Mijloacele financiare propuse pentru plata salariilor sunt destinate prioritar instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal, care se finanțează în bază de cost standard per elev, pentru achitarea salariilor angajaților până la finele anului curent.

Potrivit documentului, din alocațiile bugetare aprobate pentru salarizarea în sectorul bugetar, inclusiv plata premiului anual, pentru autoritățile publice centrale vor fi redistribuite mijloace financiare în sumă de 155,7 milioane lei, iar către bugetele locale vor fi efectuate transferuri în sumă de 468 milioane lei.  

Totodată, din alocațiile aprobate în bugetul de stat pe anul curent, vor fi repartizate 456 mii de lei consiliilor raionale Căușeni, Edineț și Leova, pentru achitarea plății unice cu caracter excepțional.

Foto: Guvern

img22008516

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!