ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobată ordinea de zi a ședințelor plenare ale Parlamentului din perioada 10 – 17 noiembrie

17:06 | 09.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Biroul permanent al Parlamentului a aprobat astăzi ordinea de zi a ședințelor plenare, care urmează să fie desfășurate în perioada 10 – 17 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Deputații vor examina, în prima lectură, ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului ”Sistemul termoenergetic al municipiului  Bălți (SA ”CET-Nord”) – Faza II”, semnat la Chișinău la 5 octombrie 2022. Tot în prima lectură va fi examinată și ratificarea Acordului dintre țara noastră și Agenția Franceză pentru Dezvoltare, care prevede acordarea unui împrumut de 60 de milioane de euro pentru modernizarea sistemului energetic și feroviar.

În perioada 10 – 17 noiembrie, va fi propusă spre adoptare Strategia națională de dezvoltare ”Moldova Europeană 2030”. În a doua lectură va mai fi dezbătută inițiativa legislativă care prevede asigurarea drepturilor victimelor în cazul infracțiunilor privind viața sexuală și violența în familie, precum și modificarea Listei unităților ale căror terenuri destinate agriculturii rămân în proprietatea statului.

Foto: Parlament

img22008520

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!