ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou lot de vaccin antirabic a fost achiziționat de CNAM

09:38 | 10.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a anunțat că a alocat 469 de mii de lei (circa 24 de mii de euro) din fondul măsurilor de profilaxie pentru procurarea celui de-al doilea lot de cinci mii de doze de vaccin antirabic, produs în India. Acesta a fost stocat la depozitul naţional de vaccinuri al Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, vaccinul antirabic este folosit înainte şi după expunere la virusul rabic, în calitate de imunizare primară. Vaccinarea preexpunere (profilactică) este recomandată persoanelor cu risc crescut de contaminare cu acest virus. Totodată, vaccinarea postexpunere este indicată după producerea muşcăturii de către un animal ce poate fi purtător de rabie şi când anumite persoane sunt suspectate de expunere la rabie.

Primul lot de șapte mii de doze de vaccin antirabic a fost achiziţionat în luna mai curent şi a costat 656,6 mii de lei, bani alocaţi la fel de CNAM.

Foto: CNAM

img22008532

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!