ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte trei cazuri de gripă au fost înregistrate de ANSP

09:53 | 10.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Pe parcursul ultimei săptămâni au fost înregistrate trei cazuri de gripă sezonieră (două cazuri AH3N2 și un caz de tip B), toate în municipiul Chișinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în perioada 31.10-06.11 numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu 15%. În total, au fost înregistrate 6108 cazuri de infecții respiratorii, majoritatea la copii - 69,4%.

În aceeași perioadă, în laboratoarele ANSP au fost investigate la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2 un număr de 439 de probe, de la persoane cu semne compatibile cu gripa sezonieră și infecții respiratorii virale acute (în cinci probe s-a depistat virusul SARS-CoV 2, iar într-o probă virusul AH3N2).

Conform sursei citate, ponderea cazurilor infecțiilor respiratorii acute severe din numărul total de internări în instituțiile medicale, indiferent de cauză, a variat între 2,9%-3,3%.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!