ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată o competiție de inovații pentru valorificarea energiei regenerabile

11:21 | 10.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a lansat o competiție de inovații pentru soluții menite să valorifice energia regenerabilă și să stimuleze inovațiile în domeniul rezilienței energetice, având în vedere actuala criză energetică cu care se confruntă Republica Moldova. Toate propunerile trebuie depuse până la 30 noiembrie, transmite MOLDPRES.

PNUD va finanța prin această competiție soluții de valorificare a energiei regenerabile, încurajând parteneriatele cu potențiali investitori privați și publici. Concursul se va axa pe soluții care pot fi replicate, cu potențial ridicat de a produce rezultate durabile și de a crea condiții pentru o recuperare economică mai rapidă și o reziliență energetică sporită.

„La concurs se pot înscrie companiile private din sectoarele TIC, financiar și energetic sau din orice alt sector conex, care sunt deja înregistrate (sau se află în curs de înregistrare) în conformitate cu legislația Republicii Moldova. Entitățile private pot alege să se asocieze cu asociații specializate, agenții non-guvernamentale, administrații publice locale, școli, spitale, universități, instituții de cercetare etc.”, indică PNUD.

Soluțiile propuse vor fi evaluate și selectate printr-un proces competitiv. Soluțiile câștigătoare vor fi finanțate de PNUD Moldova, în sumă de până la 40 de mii de dolari, dar nu mai mult de 50 la sută din valoarea totală a propunerii de proiect. În cazul grupurilor colaborative de companii, contribuțiile vor fi împărțite în mod egal între companiile implicate sau conform cerințelor specifice ale propunerii depuse.

Foto: PNUD

img22008536

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!