ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

14:11 | 10.11.2022 Categorie: Comunicate

Consolidarea cooperării dintre Republica Moldova și Lituania în domeniul justiției

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Secretara de stat a Ministerului Justiției, Nadejda Burciu, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Lituaniei la Chișinău, E.S. Tadas Valionis, și șefa adjunctă a misiunii, Eglė Bloznelienė.

În cadrul întrevederii, Nadejda Burciu a prezentat prioritățile Ministerului Justiției stabilite în Strategia privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2022–2025, evidențiind acțiunile ce urmează a fi întreprinse în vederea alinierii politicilor și practicilor naționale la standardele europene și internaționale. „Republica Moldova și Lituania au o lungă istorie de cooperare juridică reciprocă și schimb de experiență în vederea consolidării sistemului justiției. Statutul de țară candidat la UE al Republicii Moldova va impulsiona reformele-cheie și va genera schimbările sistemice necesare pentru a avansa aderarea la UE”, a spus secretara de stat.

La rândul său, ambasadorul Tadas Valionis a reiterat disponibilitatea statului lituanian de a intensifica relațiile de colaborare cu Republica Moldova. De asemenea, părțile au coordonat domeniile pe care urmează a fi aprofundată cooperarea bilaterală și au agreat organizarea unei vizite de lucru în Republica Moldova a unei delegații de la Vilnius.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!