ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Decizia Guvernului privind verificarea constituționalității Partidului Șor a fost publicată în Monitorul Oficial

08:59 | 11.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial de vineri, 11 noiembrie, a publicat decizia Executivului de aprobare a proiectului Hotărârii de Guvern prin care Ministerul Justiției propune verificarea constituționalității Partidului Șor, transmite MOLDPRES.  

Conform sesizării, acțiunile comise de Partidul Șor pe parcursul ultimilor şase ani sunt incompatibile cu principiile fundamentale ale democraţiei. Î

De asemenea, pe lângă investigațiile jurnalistice, care demonstrează încercările partidului de a submina vectorul de dezvoltare europeană a Republicii Moldova cu implicarea serviciilor secrete din alte state, în document este menționat și faptul că, recent, liderul formațiunii a fost inclus pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii.

Sursă: monitorul.gov.md

img22008564

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!