ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

09:41 | 11.11.2022 Categorie: Comunicate

Modalitățile de fortificare a dialogului bilateral moldo-german, discutate la MAEIE de către secretarul de stat Veaceslav Dobîndă și Matthias Lüttenberg, împuternicit pentru Europa de Est în MAE al Germaniei 

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a desfășurat o întrevedere cu Matthias Lüttenberg, împuternicit pentru Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală în cadrul Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, care se află în aceste zile în vizită de lucru la Chișinău.

Diplomații s-au referit la întreg spectrul cooperării bilaterale și multilaterale, discutând amplu despre provocările curente cu care se confruntă țara noastră în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei. În context, adjunctul șefului diplomației moldovene a reiterat aprecierea autorităților de la Chișinău pentru susținerea continuă de care beneficiem în procesul de integrare europeană, a implementării reformelor, dar și pentru ajutorul considerabil pe care continuă să-l acorde Germania în contextul crizei economice și energetice, prin susținerea populației vulnerabile din țara noastră.

Totodată, a fost discutată și următoarea reuniune a Platformei de sprijin a Republicii Moldova, care va avea loc în această lună la Paris.

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a evidențiat importanța consolidării și fortificării continue a dialogului moldo-german, reieșind atât din dinamica contextului regional actual, cât și obiectivele comune în plan bilateral, parteneriatul privilegiat cu Germania fiind esențial în promovarea obiectivului de modernizare a țării în beneficiul cetățenilor noștri.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!