ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Sprijinul Franței ne va ajuta să gestionăm mai eficient procesul de aderare la UE”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu

10:06 | 11.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut, la Paris, o întrevedere cu Emmanuel Puisais-Jauvin, secretar general francez pentru afaceri europene și consilier al prim-ministrului pentru Europa. Franța susține drumul nostru ireversibil spre Uniunea Europeană, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Am discutat despre modul de funcționare a Secretariatului pentru afaceri europene și schimbul de bune practici cu țara noastră. Am stabilit un parteneriat pentru un schimb de informații și coordonare atât în plan politic, cât și din partea administrației publice. Acest sprijin va ajuta în timp instituțiile noastre să gestioneze mai eficient procesul de aderare la UE”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Un alt rezultat concret al discuției este organizarea în timpul apropiat a unui program de stagiere pentru funcționari moldoveni care să meargă pentru un schimb de experiență în domeniul afacerilor europene.

„Ne-am referit și la desfășurarea în anul 2023 a Summitului Comunității Politice Europene. Partenerii francezi au comunicat disponibilitatea de a ne oferi suport în organizarea acestei prestigioase reuniuni internaționale”, a conchis șeful diplomației de la Chișinău.

În zilele de 10-11 noiembrie, vicepremierul Nicu Popescu efectuează o vizită de lucru la Paris.

Foto: MAEIE

img22008575

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!