ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol de Vitalie Drucec

17:56 | 11.11.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc mâine, 12 noiembrie, la ora 18.30, spectacolul ”Storcătorul de fructe” de Ilia Cilaki, în regia lui Vitalie Drucec, relatează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, „Storcătorul de fructe” este un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiați, care își vorbesc, dar nu se pot face auziți; o montare ce dorește a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie – să iubești şi să înțelegi! „Storcătorul de fructe” este prima piesă a dramaturgului Ilia Cilaki montată pe o scenă din Republica Moldova.

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul ”Luceafărul” va oferi publicului spectacolul ”Mama” în regia lui Dumitru Acriș, după textul autoarei Asya Voloșina. Potrivit organizatorilor, spectacolul este o invitație la dialog, și, în același timp, un imbold pentru introspecție. E un spectacol despre relațiile și conflictul dintre generații cu actori și personaje de diferite vârste, fiecare în căutarea fericirii. Femeia tuturor vârstelor este în centrul acestei istorii: fiica, soția, mama, bunica - toate cu valorile, dorințele, fricile, problemele, durerile pe care le poartă ca pe-o cruce. 

Tot mâine, la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” readuce în scenă spectacolul ”Iubirea la proști” de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” - spectacolul ”Cerere în căsătorie” de A. P. Cehov în regia lui Alexandru Grecu și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” - spectacolul ”De vorbă cu Emma” după texte de Vitali Cipileaga în regia Danielei Burlaca.

Duminică, 13 noiembrie, la 17.30, la Teatrul ”Național Eugene Ionesco” va avea loc spectacolul ”Peter Pan” montat de Sergiu Chiriac după un text scris de scriitorul și dramaturgul scoțian James Matthew Barrie, la 18.00, la Teatrul ”Alexei Mateevici” - spectacolul ”Destin” de Vladimir Beșleagă, regie și adaptare scenică de Dana Strungaru, la 18.30, la Teatrul ”Luceafărul” - spectacolul ”Mama” în regia lui Dumitru Acriș, după textul autoarei Asya Voloșina și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” - spectacolul "Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt" de Matei Vișniec, în regia Danielei Burlaca.

img22008586

img22008586

img22008586

img22008586

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!