ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci instituții medicale vor fi dotate cu dispozitive moderne cu suportul Japoniei

16:55 | 11.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA) va acorda Ministerului Sănătății un grant în sumă de un miliard de yeni japonezi (circa 7 milioane de euro) pentru a dota cu dispozitive medicale cinci instituții spitalicești din țara noastră, transmite MOLDPRES.

Potrivit MS, astăzi a fost semnat Acordul de grant pentru implementarea Programului de consolidare a sistemului medical național.

Astfel, cu sprijinul financiar nerambursabil oferit de Guvernul Japoniei, vor fi dotate cu dispozitive medicale de ultimă generație cinci instituții medico-sanitare publice. Este vorba de: Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutul Mamei și Copilului, Institutul Oncologic și Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Asistența financiară este oferită în scopul îmbunătățirii capacităților de diagnosticare și tratament al populației.

Foto simbol

img22008589

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!