ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a purtat o discuție cu parlamentari francezi

17:30 | 11.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei la Paris, șeful diplomației de la Chișinău s-a întâlnit cu membrii Grupului de prietenie din Senatul francez, Veronique Guillotin, președintele grupului și senatorul Bernard Fialaire. De asemenea, oficialul moldovean a avut o întrevedere cu Jean-Louis Bourlanges, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Adunării Naționale, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Diplomația parlamentară este esențială pentru fortificarea legăturilor politico-diplomatice între Republica Moldova și Franța”, a declarat ministrul Nicu Popescu după întrevedere.

În conversațiile cu legiuitorii francezi, vicepremierul s-a referit la determinarea autorităților pentru modernizarea europeană a țării, avansarea în procesul de reforme și intenția de a consolida dialogul foarte bun și strâns al țării noastre cu Franța și Uniunea Europeană. 

De asemenea, oficialul a vorbit despre consecințele dramatice ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și enormele prejudicii economice și sociale, pe care le resimte fiecare cetățean.

Vicepremierul Nicu Popescu a informat oficialii francezi despre situația din sectorul energetic, menționând că este cea mai gravă criză energetică din ultimele trei decenii – o criză în care resursele energetice sunt folosite pe post de arme.

„Am pledat pentru susținerea consecventă, în continuare, din partea Franței pentru procesele democratice din țara noastră”, a conchis ministrul Nicu Popescu.

În perioada 10-11 noiembrie, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene întreprinde o vizită de lucru la Paris.

Foto: MAEIE

img22008594

img22008594

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!