ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Apărării

18:14 | 11.11.2022 Categorie: Comunicate

O delegație a Ministerului Apărării, în vizită de lucru la Bruxelles

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi se află într-o vizită de lucru în Regatul Belgiei, cu ocazia participării la Reuniunea Comitetului NATO pentru Reprezentanți Permanenți Adjuncți responsabili de diplomația publică.

În marja evenimentului, ministrul Anatolie Nosatîi a avut întâlniri bilaterale cu Benedikta von Seherr-Thoss, director general pentru Politica de Securitate și Apărare Comună (PSAC) și Răspuns la Crize, Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) și viceamiralul Hervé Bléjean, director general al Statului-Major al Uniunii Europene (UE).

În cadrul discuțiilor cu oficialii, ministrul Nosatîi a subliniat ajutorul multidimensional pe care UE îl acordă Republicii Moldova, inclusiv la dezvoltarea sectorului de apărare și securitate al țării noastre, prin intermediul programelor și inițiativelor precum Instrumentul European pentru Pace (EPF).

Agenda de discuții a mai cuprins subiecte referitoare la riscurile și amenințările din sectorul de securitate și apărare al țării noastre, precum și contribuția Republicii Moldova la misiuni UE de menținere a păcii. De asemenea, părțile au avut un schimb de opinii cu privire la situația de securitate din regiune, în contextul războiului din Ucraina.

Totodată, la Cartierul General NATO, ministrul Apărării a discutat aspectele de transformare și modernizare a instituției de apărare și programele de asistență pentru Ministerul Apărării.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!