ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a transmis un mesaj de compasiune omologului său turc

08:21 | 14.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a transmis aseară un mesaj de compasiune omologului său turc, Mevlüt Çavuşoğlu, în legătură cu atacul terorist din orașul Istanbul, relatează MOLDPRES. 

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, șeful diplomației moldovene a menționat că țara noastră „Condamnă vehement acest atac terorist și transmite condoleanțe familiilor îndurerate, precum și urările noastre pentru recuperare cât mai grabnică celor răniți”. 

Ambasada Republicii Moldova la Ankara și Consulatul general al țării noastre la Istanbul se află în contact permanent cu autoritățile competente din Turcia pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. Din informațiile acumulate pentru moment, nu există cetățeni moldoveni afectați în atac. 

În caz de necesitate, cetățenii R. Moldova din Istanbul pot contacta Consulatul general la adresa de email: [email protected] sau să telefoneze pe numărul de urgență pentru situații excepționale al consulatului: +90 (535) 983 01 73.

Atacul de ieri de la Istanbul, care nu a fost revendicat, s-a soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi, dintre care jumătate au necesitat spitalizare.

img22008621

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!