ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

09:10 | 14.11.2022 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. În perioada 7 - 13 noiembrie 2022, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 121 de evenimente cu documentarea a 135 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră şi migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:
- 49 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
- 28 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- 40 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
- cinci cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare şi examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 39 de procese verbale și 44 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 72 350 lei și încasarea amenzilor de 34 450 lei.

În decursul săptămânii precedente 359 de cetățeni străini, dar și 72 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Au fost declanșate 291 de consemne, dintre care 10 consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 281 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 315 297 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 85 064 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România - 51% din totalul de traversări, iar 33% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 16% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 1 120 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!