ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de nave maritime moldovenești în miniatură a fost deschisă la Biblioteca Națională

13:16 | 14.11.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională a fost deschisă astăzi o expoziție cu genericul ”Marina moldovenească descoperită în miniatură”, care prezintă 7 modele de nave maritime în miniatură, realizate de marinarul profesionist și istoricul Ion Friptu, relatează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, autorul colecției de corăbii, Ion Friptu, marinar de profesie, a lucrat toată viaţa în flota maritimă din Rusia. Iar de mai mulți ani, el sculptează luntre şi corăbii din istoria flotei autohtone. Fiecare  exponat este rezultatul unei munci minuțioase, asidue și exacte, însă în afară de muncă Ion Friptu a investit în pasiunea sa multă răbdare dar şi bani.

El este autorul monografiei „Evoluția marinei autohtone”.

Marina moldovenească a pornit de la plute primitive, monoxile, tumbaze şi bărci, scobite din trunchiuri de copaci, opere de muncă și inspirație ale dubăsarilor şi meşterilor corăbieri geto-daci.

Expoziția va fi deschisă până la 1 ianuarie 2023.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!