ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În zilele de odihnă, polițiștii au documentat peste 2 300 de contravenții în traficul rutier

12:52 | 14.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, oamenii legii au documentat peste 2300 de contravenții în traficul rutier, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), 20 de conducători auto au fost depistați și înlăturați de la conducerea mijlocului de transport pentru că se aflau în stare de ebrietate, iar 3 au refuzat să treacă procedura de testare alcoolscopică.

Totodată, 702 șoferi au fost amendați pentru depășirea limitei de viteză, iar 450 s-au ales cu amenzi pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră. De asemenea, 270 de șoferi au primit sancțiuni pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță.

La fel, 200 de conducători auto au fost documentați după ce au încălcat regulile de oprire şi nu au acordat prioritate pietonilor.

În zilele de odihnă, polițiștii au intervenit în 157 de cazuri, apeluri parvenite la Serviciul unic 112.

Foto: IGP

img22008632

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!