ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O instituție medicală privată este suspectată de evaziune fiscală

14:26 | 14.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat astăzi că a contestat la Curtea de Apel Chișinău încheierea Judecătoriei din capitală, care a anulat reluarea urmăririi penale în privința uneia din cele mai mari instituții medicale private de diagnostic din țară suspectate de evaziune fiscală de peste 3.000.000 lei (circa 151 mii de euro), comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, instituția nu ar fi achitat la stat impozite de peste 3,3 milioane lei, în perioada 2016-2018. Mai exact, evaziunea fiscală s-ar fi produs prin manipularea memoriei echipamentelor de casă și control instalate la instituția vizată.

Acum, instanța de judecată a anulat atât ordonanța procurorului-șef interimar PCCOCS de reluare a urmăririi penale, cât și ordonanța procurorului general interimar care a respins contestarea avocatului instituției.

Prin urmare, eforturile de reluare a urmăririi penale ce urmează a fi examinate la Curtea de Apel Chișinău au drept scop efectuarea întregului set necesar de investigații și acțiuni de urmărire penală în vederea probării faptelor cercetate și încasării în folosul statului a pretinsului prejudiciu cauzat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!