ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Emil Gaju va avea loc la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”

20:57 | 14.11.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc marți, 15 noiembrie, la ora 18.30, spectacolul ”O aventură tomnatică” de Semion Zlotnikov, în regia lui Emil Gaju, informează MOLDPRES. 

Potrivit organizatorilor, ”O aventură tomnatică” este o incursiune insolită în universul casnic al zilelor noastre, o comedie dulce-acrișoară, farsă cu subînțelesuri, plină de replici sclipitoare, o radiografie necruțătoare a vieții unui cuplu ce vrea să o ia mereu de la capăt.

În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul Geneza Art” va prezenta ”Cutia neagră”, după un scenariu de film semnat de autorii italieni Philippe Bologna și Paolo Costella, în regia Danielei Burlaca, adaptare scenică – Boris Cremene. „Cutia neagră” este un spectacol autentic despre influența, dependența și obsesia erei digitale, în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol. Spectacolul se axează pe situații spontane, care provoacă discuții controversate, demască spațiul electronic în care fiecare și-a creat universul său. 

Miercuri, 16 noiembrie, la 18.30, Teatrul ”Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul ”Copiii foametei. Mărturii” de Alexei Vakulovski, în regia Luminiței Țâcu. Potrivit organizatorilor, "Copiii foametei" este un spectacol „Verbatim” (Teatrul-documentar) cutremurător despre foamete: regizoarea a înmănuncheat diverse confesiuni ale locuitorilor din Antonești, raionul Ștefan Vodă, supraviețuitori de pe urma foametei din 1946-1947.

Joi, 17 noiembrie, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Frunze de dor” de Ion Druță în regia lui Alexandru Cozub, la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Adi”, monodramă de Constantin Cheianu, în regia Diandrei Gherghel. Piesa îl are în centrul atenției pe Adolf Hitler în ultimele sale zile de viață, iar la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Madame Bovary” de Gustave Flaubert în regia Danielei Burlaca.

img22008642

img22008642

img22008642

img22008642

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!