ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE a livrat Ucrainei arme și echipamente în valoare de peste 8 miliarde de euro

09:57 | 15.11.2022 Categorie: Externe

Bruxelles, 15 nov. /MOLDPRES/. Arme și echipamente în valoare de cel puțin 8 miliarde de euro au livrat Uniunea Europeană și statele sale membre în Ucraina, de la începutul războiului declanșat de președintele rus Vladimir Putin, a declarat luni șeful politicii externe a blocului comunitar, Josep Borrell, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

El a declarat că această sumă reprezintă aproximativ 45% din ajutorul oferit Kievului de către Statele Unite ale Americii. Șeful diplomației europene a adăugat că UE va „continua să izoleze Rusia pe plan internațional” și va continua să impună „măsuri restrictive” împotriva economiei ruse.

Încă din debutul conflagrației, UE s-a grăbit să sară în ajutorul Ucrainei, oferindu-i sprijin militar și o cantitate semnificativă de armament. UE a impus o serie de sancțiuni dure împotriva a sute de entități ruse și a celor care au legături cu Kremlinul și cu președintele rus Vladimir Putin. Recent, Comisia Europeană a anunțat că își intensifică sprijinul militar pentru Ucraina prin lansarea unei misiuni de formare a 15.000 de soldaţi ucraineni pe teritoriul său.

Foto: euneighbourseast.eu

img22008659

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!