ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova s-a alăturat proiectului internațional ecologic „EMERITUS”

12:10 | 15.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Inspectoratul pentru Protecția Mediului s-a alăturat consorțiului format din 19 țări în cadrul proiectului „Protocolul de informații și investigații privind infracțiunile de mediu bazat pe mai multe surse de date”, "EMERITUS”, a anunţat astăzi Ministerul Mediului din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, scopul acestuia constă în realizarea și implementarea protocolului pentru investigarea eficientă a infracțiunilor din domeniul mediului (gestionarii deșeurilor), valorificând integrarea tehnologiilor inovatoare de monitorizare și analiză.

„Ulterior, se va desfășura un program de formare complementar, care va consolida capacitățile inspectorilor de mediu în domeniul informării și investigării la nivel național și transfrontalier. Din cadrul consorțiului fac parte 19 țări, printre care Spania, România, Italia, Belgia, Grecia ș.a.”, conform sursei citate.

Proiectul "EMERITUS” est finanțat în cadrul programului HORIZON Europe - principalul program de finanțare al Uniunii Europene pentru cercetare și inovare, care va dura 36 luni, începând toamna acestui an. Costul pentru implementarea acestuia este peste 5,5  milioane de euro, fiind acoperit de către Comisia Europeană.

Foto: Ministerul Mediului

img22008664

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!