ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Investitori italieni s-au arătat interesaţi de cultivarea fasolei în Republica Moldova

15:34 | 15.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Un grup de investitori italieni sunt dispuși să inițieze parteneriate cu producătorii agricoli autohtoni pentru cultivarea culturii de fasole. Despre aceasta s-a discutat astăzi la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), transmite MOLDPRES.

Investitorii din Italia au considerat oportună ideea de a crește pe teritoriul țării noastre leguminoase, cum sunt fasole și lintea, argumentând că acestea ar fi la mare căutare în Europa.

„Acest proiect investițional ar putea aduce beneficii economice ambelor părți și că, în perspectivă, ar fi o soluție de sporire a conținutului de elemente nutritive în sol. Or, pentru aceasta este nevoie şi de datele Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția” despre cultivarea soiurilor de fasole pe teritoriul țării noastre”, a relevat Vasile Şarban, secretar de stat la MAIA.

De asemenea, părțile au analizat care ar fi cele cele mai potrivite zone și soluri pentru amplasarea corectă a culturii de fasole, examinând premisele pentru obținerea unor recolte cât mai mari.

Foto simbol

img22008672

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!