ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În mare parte de localități livrarea de electricitate a fost restabilită

18:39 | 15.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Întreprinderea Moldelectrica a anunțat că în majoritatea localităților din Republica Moldova a fost restabilită livrarea de energie electrică, transmite MOLDPRES.

Potrivit vicepremierului Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, agresiunea rusă împotriva Ucrainei afectează direct și țara noastră. „Riscurile de deconectări a energiei electrice rămân înalte. Orice bombardament al Rusiei împotriva centralelor electrice ucrainene poate să ducă la repetarea situației de azi. Vă îndemn să economisim în continuare și rămânem solidari”, a relevat Andrei Spînu.

În această seară, ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență).

Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca măsură de siguranță, conform vicepremierului Andrei Spînu.

Rusia a atacat astăzi cu circa 100 de rachete infrastructuri esenţiale în mai multe regiuni ucrainene, provocând de asemenea întreruperi de curent electric, au anunţat autorităţile locale şi regionale din Ucraina.

img22008678

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!