ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicu Popescu: Vom lucra cu partenerii noștri occidentali pentru a fortifica securitatea energetică a țării

19:08 | 15.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova solicită Rusiei să oprească războiul. Vom lucra îndeaproape cu partenerii noștri occidentali pentru a fortifica securitatea energetică a țării noastre. Declarațiile au fost făcute de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, după atacul cu rachete lansate astăzi de Rusia în Ucraina care a provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumina, comunică MOLDPRES.

„Fiecare bombă ucigașă lansată asupra orașelor și infrastructurii energetice ucrainene are consecințe directe asupra oamenilor din țara noastră. Sunt bombe care afectează bunăstarea cetățenilor noștri și securitatea energetică a Republicii Moldova. Pentru prima dată de la declanșarea acestui război injust, oamenii noștri din raioanele Cimișlia, Bălți, Strășeni, Hâncești, Leova, Cahul, Fălești, Sângerei, Ungheni sau Briceni au rămas fără electricitate, în întuneric”, a scris ministrul.

El a menționat că Moldova solicită Rusiei să oprească acest război. “Vom comunica părții ruse mesajul nostru de condamnare al acestor bombardamente crude. Vom lucra îndeaproape cu partenerii noștri occidentali pentru a fortifica securitatea energetică a țării noastre”, a conchis șeful diplomației de la Chișinău.

În după amiaza zilei de astăzi, Rusia a lansat un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei, fapt ce a provocat deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră.

img22008680

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!