ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Războiul continuă să lovească direct și în țara noastră, susține premierul Natalia Gavriliță

21:32 | 15.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Condamnăm ferm acest război nejust care continuă să răpească vieți și să pună în pericol mii de oameni. Acest război lovește direct și în țara noastră, generând crize pe mai multe dimensiuni. Declarația a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița, după atacul cu rachete lansate de Rusia în Ucraina, care a provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumină, comunică MOLDPRES.

“Kremlinul a declanșat astăzi cel mai mare atac de rachete asupra infrastructurii civile și energetice din Ucraina punând în pericol viața a mii de oameni. Condamnăm ferm acest război nejust care continuă să răpească vieți și să pună în pericol mii de oameni. Acest război continuă să lovească direct și în țara noastră, generând crize pe mai multe dimensiuni. În Moldova, zeci de localități au rămas fără curent electric după ce atacurile de azi din Ucraina au provocat deconectarea automată pe una din liniile care asigura curent electric pentru țara noastră”, a spus premierul.

Șeful Executivului a menționat că angajații Moldelectrica au acționat rapid pentru a menține alimentarea continuă cu energie electrică. Astfel, livrările de energie electrică au fost restabilite în majoritatea localităților.

„Dragi cetățeni, contăm în continuare pe calmul și înțelegerea dumneavoastră. Ținând cont de faptul că avem un război în imediata apropiere, riscurile de deconectări rămân a fi în continuare foarte înalte”, a conchis premierul.

Foto: Guvern

img22008685

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!