ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PG a anunțat că se încearcă tergiversarea urmăririi penale în privința lui Vladimir Plahotniuc

10:05 | 16.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Procuratura Generală a emis astăzi un comunicat în care anunță că atestă „tendințe de tergiversare a examinării demersului privind finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului Vladimir Plahotniuc în dosarul denumit generic „Frauda Bancară””, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, încă la 22 august curent, Procuratura Anticorupție a înaintat un demers judecătorului de instrucție din Judecătoria Chișinău, prin care a solicitat acordul pentru finalizarea urmăririi penale, în lipsa învinuitului Vladimir Plahotniuc. Pe acest caz, a fost sesizată Curtea Constituțională printr-o cerere a avocaților, privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a noilor prevederi introduse recent în Codul de procedură penală, care permit finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului, iar la 29 septembrie 2022 Curtea a declarat inadmisibilă sesizarea nominalizată.

“În consecință, au avut loc șase ședințe de judecată, unde au fost înaintate, de către partea apărării, noi cereri de ridicare a excepției de neconstituționalitate, cereri de recuzare, cereri de strămutare a cauzei, ori cereri de amânare a ședințelor de judecată, iar procurorii au pledat constant pentru respingerea cererilor respective. Ultima ședință de judecată a fost amânată din motivul neprezentării avocatului, astfel, a fost solicitată desemnarea unui avocat din oficiu, pentru a putea continua examinarea demersului în ședința fixată la 17 noiembrie curent”, se mai spune în comunicatul emis de Procuratura Generală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!