ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ex-președintele Trump și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din SUA, din 2024

11:40 | 16.11.2022 Categorie: Externe

Washington, 16 nov. /MOLDPRES/. Ex-președintele american Donald Trump a transmis Comisiei Electorale Federale documentele prin care intră în cursa electorală, cu câteva minute înaintea discursului ținut la Mar-a-Lago. "America s-a întors", a spus fostul președinte, care a făcut un bilanț mult înfrumusețat al mandatului său, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Fără a depune eforturi pentru a face o analiză concludentă a situației geopolitice, Trump a spus că cei 4 ani în care a condus Statele Unite țara a trăit în pace, a fost prosperă şi respectată pe scena internaţională. "Revenirea Americii începe chiar acum”, a adăugat Trump, care crede că are o misiune de salvare a țării.

Ex-președintele este convins că SUA, condusă de el, vor zdrobi forțele tiraniei și vor dezlănțui gloria libertății pentru generațiile care vor veni. ”Epoca de aur a Americii ne așteaptă”, a exclamat patetic Trump.

Partidul Republican nu a reuşit să obţină o majoritate în Senat, a eşuat în eforturile sale de a ocupa mai multe locuri la nivel statal şi nu a reuşit încă să obţină o majoritate în Camera Reprezentanţilor. O mare vină pentru acest eșec îi aparține lui Trump care a sprijinit candidați cu șanse îndoielnice și care în final au pierdut. Pe 15 noiembrie Trump a recunoscut pierderile suferite de partidul său, dar nu a contestat rezultatele - o schimbare marcantă faţă de modul în care a tratat de mult timp propria înfrângere în alegerile prezidenţiale din 2020.

Liderii republicani au fost foarte atenţi la mişcările guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, care a câştigat competiţia pentru realegere cu o marjă de victorie de 19 puncte şi cu un sprijin considerabil din partea alegătorilor minoritari şi independenţi. În partid au început mișcări pentru a încerca zădărnicirea campaniei lui Trump prin ridicarea sau încurajarea unor candidaţi alternativi, inclusiv a lui DeSantis, care a pregătit în linişte terenul pentru o posibilă candidatură proprie la Casa Albă. 

img22008697

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!