ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile au distrus peste un milion de pachete de ţigări confiscate

11:11 | 16.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunţat astăzi că a asigurat distrugerea a peste un milion de pachete de produse din tutun confiscate, transmite MOLDPRES.

„În perioada 10-11 noiembrie, a avut loc distrugerea prin incinerare a unor produse din tutun în cantitate de peste un milion de pachete. Acestea au fost preluate în evidenţă conform prevederilor unei hotărâri de Guvern. Bunurile menţionate au fost confiscate ca rezultat al comiterii încălcărilor prevăzute de Codul penal și cel contravențional, în anii 2016-2022”, indică SFS.

Potrivit legislaţiei, produsele din tutun, cele conexe, dispozitivele şi accesoriile de utilizare, reîncărcare sau încălzire a acestor fabricate, importate sau comercializate cu încălcarea cerinţelor legii respective se confiscă în modul prevăzut de legislaţie și ulterior urmează a fi distruse.

Lotul de produse din tutun a fost distrus la SA „Lafarge Ciment (Moldova)”, prin incinerare, în prezența Comisiei de nimicire a bunurilor confiscate din care au făcut parte reprezentanți ai Serviciului Fiscal de Stat, Serviciului Vamal, Ministerului de Interne, Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție, Agenției de Mediu și Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Procedura de incinerare a avut loc cu respectarea tuturor condițiilor de protecție a mediului, agentul economic sus-numit fiind deținătorul autorizației în acest sens.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!