ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Legislativului a discutat cu parlamentari britanici despre fortificarea capacităților în domeniul securității și apărării

13:00 | 16.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Subiectul fortificării capacităților în domeniul securității și apărării a fost discutat de președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu delegația Comisiei pentru apărare a Camerei Comunelor din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, condusă de către Tobias Ellwood, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

„Trăim vremuri complicate, iar securitatea informațională și cibernetică este prioritară în prezent și suntem deschiși să învățăm din experiența altor state. În ultimele luni, mai multe conturi ale instituțiilor statului au fost sparte, iar primele informații ne arată că atacurile vin din Federația Rusă”, a menționat șeful Legislativului.

Discuțiile s-au referit și la multiplele provocări pe care le întâmpină Republica Moldova, odată ce Federația Rusă atacă infrastructura critică din Ucraina, iar ucrainenii rămân fără lumină, căldură și apă. Potrivit președintelui Parlamentului, atacul de ieri a demonstrat că și Moldova este vulnerabilă, jumătate de țară fiind deconectată de la curentul electric. Igor Grosu a precizat că riscurile de a rămâne fără energie electrică rămân a fi ridicate, în context menționând interesul țării noastre de a atrage investiții în domeniul energiei regenerabile.

Oficialii au vorbit și despre inițierea negocierilor în vederea semnării acordurilor bilaterale privind conversiunea reciprocă a permiselor de conducere și reducerea tarifelor la roaming. „Noi avem o diasporă numeroasă în Marea Britanie și Irlanda de Nord, iar aceste acorduri ar fi benefice pentru cetățenii noștri care învață și lucrează acolo”, a subliniat președintele Parlamentului.

Foto: Parlament

img22008705

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!