ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi creat un Fond pentru antreprenoriat

15:30 | 16.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Întreprinderile mici și mijlocii vor beneficia de finanțare accesibilă prin intermediul Fondului pentru antreprenoriat și creștere economică a Moldovei. Proiectul respectiv a fost examinat astăzi, în ședința Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, comunică MOLDPRES.

Instrumentele de finanțare vor constitui împrumuturi în condiții avantajoase, compensare totală sau parțială a costurilor creditelor, alte mijloace de finanțare. Resursele vor fi acordate de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) sau prin intermediul băncilor și organizațiilor de creditare nebancară.

Fondul va fi finanțat din alocările de la bugetul de stat, mijloacele financiare oferite de către partenerii de dezvoltare și donatori – sub formă de credite, asistență financiară și tehnică, granturi. De asemenea, se va completa din veniturile obținute de pe urma creditării și recreditării, din investirea mijloacelor financiare disponibile. 

Fondul pentru antreprenoriat și creștere economică a Moldovei va fi creat în cadrul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.

Foto: Parlament

img22008708

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!