ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Calitatea serviciilor prestate de CNAS va fi îmbunătățită prin dezvoltarea unui sistem informațional

16:43 | 16.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Serviciile publice prestate cetățenilor de Casa Națională de Asigurări Sociale vor fi modernizate prin dezvoltarea sistemului informațional „Protecția Socială”. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, în scopul promovării serviciilor publice electronice, menite să asigure un grad înalt de satisfacție a beneficiarilor, economisind timpul și efortul acestora, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Reproiectarea Sistemului Informațional „Protecția socială” al Casei Naționale de Asigurări Sociale, cu utilizarea platformelor informațional-tehnologice moderne, este necesară pentru amplificarea schimbului interinstituțional de date, diversificarea canalelor de acces la servicii în domeniul acordării pensiilor și prestațiilor sociale, evidenței plătitorilor şi a contribuţiilor de asigurări sociale la bugetul asigurărilor sociale de stat.

Finalitatea urmărită de reproiectarea Sistemului Informațional „Protecția Socială” este îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor prestate de către Casa Națională de Asigurări Sociale, or orientarea spre beneficiarii de servicii publice, rămâne a fi unul din obiectivele-cheie. 

Foto: Guvern

img22008716

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!