ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

18:03 | 16.11.2022 Categorie: Comunicate

Directorul general, Sergiu Bejan:,, Pentru a asigura o dezvoltare economică durabilă în viitor, Republica Moldova trebuie să asigure un sistem de transport eficient care ar satisface necesitatea cetățenilor în mobilitate”

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Administrarea drumurilor publice naționale din Republica Moldova, a fost discutată astăzi, în cadrul conferinței internaționale, ediția a XI-a organizată de Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Urbanism și Arhitectură.

În debutul forumului, directorul general al Î.S ,,Administrația de Stat a Drumurilor”, Sergiu Bejan,  a salutat participanții la conferință și a menționat că acest eveniment reprezintă o oportunitate de cooperare și de preluare a bunelor practici.

În intervenția sa, directorul general, a vorbit despre planul de acțiuni al strategiei ce prevede implementarea Metodologiei de identificare și prioritizarea proiectelor în procesul lucrărilor rutiere și anume programele care stau la baza ,,Sistemului de Management al Îmbrăcămintei Rutiere: HDM 4, PAVER și sistemul multicriterial.

Totodată, directorul a punctat câteva dintre realizările echipei „ASD” în domeniul dezvoltării infrastructurii rutiere, printre care perfecționarea hărții interactive unde pot fi vizualizate sectoarele de drum în funcție de poziția kilometrică și coordonatele geografice. La fel, sunt incluse în sistem și date despre progresul execuției, costul proiectului, începutul și sfârșitul lucrărilor.

De asemenea, a menționat despre instalarea celor 15 unități de analiză video pentru măsurarea intensității traficului, în diferite zone, toate conectate printr-un soft special. Cu ajutorul cărora se va face o evidenţă a fluxului zilnic de mașini iar datele vor servi la programarea mai eficientă a lucrărilor de reparație. Î

În context menționăm că, evenimentul este dedicat Aniversării a 50-a de activitate a Facultăţii Urbanism şi Arhitectură, cu genericul – 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!