ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a fost invitată la reuniunea miniștrilor de externe ai NATO de la București

07:17 | 17.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a purtat o conversație telefonică cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Oficialii s-au referit la situația de securitate din regiune urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina și consecințele acesteia pentru țara noastră, în special în sectorul energetic.

„Am acceptat invitația Alianței pentru participare la reuniunea miniștrilor afacerilor externe, care va fi găzduită la București în perioada 29 - 30 noiembrie. Am punctat că în actualul context de securitate foarte fragil, țara noastră își dorește fortificarea și modernizarea capacităților de apărare”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22008724

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!