ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

08:08 | 17.11.2022 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră în 24 de ore (16 noiembrie 2022)

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 41 569 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 21 867 traversări persoane.

Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 24 176, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 17 393.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 20 488 traversări, la granița moldo - ucraineană fiind semnalate - 14 263 treceri și alte 6 818 traversări - frontiera aeriană.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

PTF Leușeni – 8 000 traversări persoane;

PTF Aeroportul Chișinău – 6 818 traversări persoane;

PTF Sculeni – 4 909 traversări persoane;

PTF Otaci – 3 965 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 3 018 traversări persoane;

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 10 986 treceri, dintre care 5 385 - pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1 335 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte:

- patru treceri ilegale a frontierei de stat;

- cinci persoane au încălcat regimul punctelor de trecere și al zonei de frontieră;

- patru documente de călătorie falsificate;

- trei străini au încălcat regulile de ședere pe teritoriul R. Moldova;

- cinci încălcări privind regulile de folosire a vinietei;

- trei persoane și un mijloc de transport, identificate cu consemn național.

(07:30/17.11.2022)

La această oră, punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal, fiind înregistrate valori minime în trafic.

Excepție: din cauza unor defecțiuni tehnice la baza de date a Serviciului Vamal al Ucrainei, patru puncte de trecere din regiunea de SUD și-au sistat temporar activitate - PTF Ceadîr Lunga-Novîie Traianî, PTF Mirnoe-Tabaki, Cișmichioi-Dolinscoe, Vulcănești-Vinogradovca.

Rugăm călătorii să prezinte înțelegere la situația creată și să aleagă, din timp, alte puncte de trecere a frontierei din proximitate.

Informați-Vă doar din surse oficiale!

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!